Olaszos paradicsomos–mozzarellás csirkemell – Könnyű sütőben sült fogás

Olaszos paradicsomos-mozzarellás csirkemell

Ez az olaszos hangulatú csirkemell tökéletes választás, ha egy gyors, mégis ízletes egyszerű csirkemell receptet keresel. A szaftos csirkemell, a friss paradicsom, az olvadt mozzarella és a bazsalikom klasszikus ízharmóniát alkotnak – olyan „biztos siker” típusú étel, amit a család mindig örömmel fogad. Könnyen elkészíthető és hétköznapi vacsorának ideális, csak úgy mint vendégvárónak.

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé

  • só, bors

  • 1 tk szárított oregánó

  • 2 ek olívaolaj

  • 2 db paradicsom (kb. 100 g/db)

  • 1 csomag friss mozzarella (150 g)

  • ½ csokor friss bazsalikom

Elkészítés

  • A csirkemelleket hosszában bevágjuk és szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyformán süljön. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
  • Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a csirkét mindkét oldalán 2–3 percig elősütjük, amíg szép aranybarna kérget kap. Ezután egy tepsibe tesszük.
  • A paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellát vékonyra szeleteljük.
  • 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen megolvadjon és enyhén megpiruljon.
  • Friss bazsalikommal megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.

Extra tippek

  • Ha igazán szaftos csirkemell receptet szeretnél, a csirkét sütés előtt fél órára tedd hűtőbe olívaolajos–oregánós pácba.
  • Az étel tökéletes választás, ha gyors, mégis mutatós egyszerű csirkemell receptre vágysz.
  • Ha szereted a mediterrán csirke ételeket, dobj a tetejére pár szem koktélparadicsomot is, vagy használj füstölt mozzarellát az intenzívebb ízért.

Hasonló cikkek