Ez az olaszos hangulatú csirkemell tökéletes választás, ha egy gyors, mégis ízletes egyszerű csirkemell receptet keresel. A szaftos csirkemell, a friss paradicsom, az olvadt mozzarella és a bazsalikom klasszikus ízharmóniát alkotnak – olyan „biztos siker” típusú étel, amit a család mindig örömmel fogad. Könnyen elkészíthető és hétköznapi vacsorának ideális, csak úgy mint vendégvárónak.
Hozzávalók
4 db csirkemellfilé
só, bors
1 tk szárított oregánó
2 ek olívaolaj
2 db paradicsom (kb. 100 g/db)
1 csomag friss mozzarella (150 g)
½ csokor friss bazsalikom
Elkészítés
- A csirkemelleket hosszában bevágjuk és szétnyitjuk, majd enyhén kiklopfoljuk, hogy egyformán süljön. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a csirkét mindkét oldalán 2–3 percig elősütjük, amíg szép aranybarna kérget kap. Ezután egy tepsibe tesszük.
- A paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellát vékonyra szeleteljük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, hogy a sajt szépen megolvadjon és enyhén megpiruljon.
- Friss bazsalikommal megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.
Extra tippek
- Ha igazán szaftos csirkemell receptet szeretnél, a csirkét sütés előtt fél órára tedd hűtőbe olívaolajos–oregánós pácba.
- Az étel tökéletes választás, ha gyors, mégis mutatós egyszerű csirkemell receptre vágysz.
- Ha szereted a mediterrán csirke ételeket, dobj a tetejére pár szem koktélparadicsomot is, vagy használj füstölt mozzarellát az intenzívebb ízért.

