Füstölt sajtos rakott brokkoli csirkemellel – Laktató és krémes egytálétel

Füstölt sajtos rakott brokkoli csirkemellel

Ez a füstölt sajtos rakott brokkoli csirkemellel egy igazi komfortfogás, amely tökéletes választás hétköznapi vacsorának vagy akár hétvégi családi ebédnek is. A puha csirkemell, a roppanósra főzött brokkoli és a lágy, tejfölös réteg együtt olyan csirke ételt alkot, amely egyszerre krémes, ízletes és könnyen elkészíthető. Ez a csirkemell recept különösen jó választás akkor, ha gyors, mégis tartalmas egytálételt szeretnél az asztalra tenni.

Extra tippek

  • A brokkoli helyett kipróbálhatod karfiollal vagy kelbimbóval is, ha szeretnéd variálni a csirke ételek kínálatát.
  • A tejfölhöz keverhetsz egy kevés reszelt sajtot is, így még krémesebb lesz ez a csirkemell recept.
  • Ha igazán egyszerű csirkemell recept a cél, a hús előpirítása el is hagyható, de a serpenyős pirítás extra ízt ad az ételnek.
  • Füstölt sajt helyett használhatsz trappistát, gouda-t vagy akár cheddar-t, így minden alkalomra változatos ízt kapsz.

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli (kb. 500 g)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 50 dkg csirkemellfilé

  • 2 ek olaj + 2 ek a tepsihez

  • 2 gerezd fokhagyma

  • Frissen őrölt bors

  • 30 dkg tejföl

  • ¼ tk őrölt szerecsendió

  • 20 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  • Brokkoli előkészítése:
    A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben rövid ideig főzzük, hogy roppanós maradjon. Lehűtjük és alaposan lecsepegtetjük.
  • Húsos alap:
    A vöröshagymát apróra vágjuk, a csirkemellet csíkokra szeleteljük. Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Beleforgatjuk a főtt brokkolit.
  • Tejfölös alapréteg:
    A tejfölt elkeverjük a szerecsendióval, ez adja a krémes réteget a rakott brokkoli tetejére.
  • Rétegezés:
    A tepsit 2 evőkanál olajjal kikenjük. Először a brokkolis-csirkés keverék felét simítjuk el az alján, majd megkenjük a tejföl felével, és megszórjuk a sajt felével. Rákerül a második réteg húsos keverék, a maradék tejföl, végül pedig a maradék füstölt sajt.
  • Sütés:
    180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalási javaslat

Tálalási tipp

Önmagában is laktató egytálétel, de salátával vagy egyszerű rizzsel is tálalhatod. Ha a csirke ételek között egy krémes, mégis könnyen elkészíthető fogást keresel, ez a recept gyorsan a kedvenceid közé kerül majd.

Hasonló cikkek